Välkommen, Gäst
Användarnamn: Lösenord: Kom ihåg mig
  • Sida:
  • 1

ÄMNE: Idea KYLARE I 3,7an

KYLARE I 3,7an 5 år 2 månader sedan #78

Skall testa vilket håll fläkten går åt nästa gång jag kommer hem från en tur. Man kan ju fråga sig hur kvalitetssäkringen är på Morgan-fabriken om man råkar polvända anslutningen till kylarfläkten utan att upptäcka detta. Måste vara snubben som satte ihop kabelhärvan som gjort ett misstag eller så är det ett systematiskt fel och han tror att han gjort rätt. Då lär det finnas flera bilar som har felet. Detta återstår att se.

Det får nog bli ett vinterprojekt att uppgradera kylaren.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

KYLARE I 3,7an 5 år 2 månader sedan #77

Evans kanske funkar dock har jag genom åren ..tyvärr kanske! /lite försiktig med nya kemiska medel....kommer bla ihåg under racing tiden exprimenterat med bla siliconbromsvätska (som tydligen ej ska ta upp vatten) som mynnade ut i ren katastrof....vidare har det runt och genom åren samtidigt pratats om vatten pumparna och dess smörjning då röd och blå,"folka" eller VAG glykol osv....Evans känner jag inte till i det avseendet...men det är väl bara att prova.. Har vidare i olika forum läst att Cyclone motorn (V6, 3,7) i Mustangerna i USA haft v-pump problem.., då jag har en extra pump till min motor liggande( kanske kan vara bra för någon att veta) -så får jag se om jag vågar....! glömde nämna att när jag bytte kylare i min , så upptäkte jag att kylfläkten gick åt fel håll ! ( ska dra luften utifrån in genom kylaren då den är moterad bakom densamma) löstes med en enkel polvändning, detta KAN ha varit en bidragande orsak till hög temp...( i alla fall vid kö eller långsamt körande) vad vet jag...! går enkelt att testa( tomgång i sommarvärmen) med ett pappersremsa som hålls vid fläkten å väta tills den "hoppar" igång då ser man åt vilket håll den blåser.. kanske fel på andra bilar än min? Bytte själv samtidigt till en annan termostat med några graders lägre öppningtemp...Men för att del Evans kanske är en del av lösningen ? lite "strunt" från mig ! Vänligen ! Peter ( flylow)
  • Peter
  • Peter Profilbild Författare

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

KYLARE I 3,7an 5 år 2 månader sedan #76

Hej en liten fråga måste man verkligen byta kylare. Räcker det inte med att byta kylmedium från vatten till Evans keminska med högre kokpunkt. Trendab i Nykvarn brukar rekommendera det. (OBS systemet måste vara 100% tömt på vatten då Evans ej är blandbart med vatten. Mer info på http//www.evanscoolants.co.uk/

Stefan Olsson

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Last edit: av Morgan72.

KYLARE I 3,7an 5 år 2 månader sedan #75

www.mulfab.co.uk Mulfab levererar kylare mm till bla Morgan fabrikens tävlingsavd AR så kvaliten är därigenom verifierad inte bara med mina mått mätt.... det finns ett monteringskit som föjer med,- lite andra stag osv heter Roadster 3,7 Cyclone Radiator , montering är ju med lite pyssel - men funkar bra , det viktiga är att kylaren har några fria mm att röra sig på så att den inte tar i karrossen vid chassi rörelser( rätt tajt, då den är som sagt lite större.. annars så helt ok... .. jag monterade bort "fronten " det är bla därför bilderna blev rätt ok..har köpt bla panhards stag av Mulfab men är nu lite sugen på deras modifierade framvagn som är lite mer racing och modern utan king pin osv...dock relativt dyr, så vi får se vad jag har kvar i skattkistan, min vän Thord har servo styrning på sin 3,7 ( helt ok med, känslan i styrningen helt bra och fortfarande "sportig" och mycket bättre än jag först trodde....) skulle vilja ha kombinationen servo och mulfabs framvagn ! vänligen ! Peter (flylow)
  • Peter
  • Peter Profilbild Författare

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

KYLARE I 3,7an 5 år 2 månader sedan #72

Mycket intressant, har lagt märke till samma sak. Den blir lite varm vld låg fart och när man står på ordentligt. Lite frågor: Är fabrikatet Mulfab och i så fall var kan denna handlas? Passar den rakt av eller är det modifieringar som gäller?

/Mikkel

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

KYLARE I 3,7an 5 år 2 månader sedan #62

"Rensade lite" bland mina foton och hittade bla detta då jag bytte kylare i "Bettan" .. Kylaren i orginal är ju en sådan där liten variant i plast.då/om man ligger man på lite grand ..-så ökade motortempen ganska radikalt med den "lille" ...bytte till en Mulfab i skinade alu samt ca 40 % större.. 2 blder bifogas ! Trevlig varm( på rätt ställen) sommar!
Bilagor:
  • Peter
  • Peter Profilbild Författare

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Sida:
  • 1
Moderatorer: Gunnar3513Morgan72einaramandusIngFredPeter
Powered by Kunena Forum