Varför skall jag  registrera  mig?
Genom att registrera dig i forumet, kommer du att kunna redigera din medlemsprofil och preferenser. Du kommer att få ut det mesta av din tid här om du ändrar din profil och preferenser för att passa dina individuella smak. Det finns många alternativ i din profil för att göra din upplevelse här roligare, så ta en stund att prova olika inställningar. Dessutom, endast användare som är registrerade och inloggade kan dra nytta av den "nya inlägg" -funktionen vid varje besök. När du har registrerat och loggat in, klicka på "Redigera profil" eller "Redigera inställningar" i forumet Navigation ön för att ändra inställningarna.

Hur loggar jag in?
Om du har registrerat dig i detta forum, måste du logga in för att dra nytta av personliga inställningar. För att logga in, mitt övre delen av skärmen för "Logga in" länken. Denna länk tar dig till en sida där du kan ange ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord. Tänk på att lösenordet är alltid stora och små bokstäver. Detta innebär att mjukvara anser "S" och "s" för att vara olika tecken.

 
När du har angett ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord,och klickat på registrera kommer du att få ett mailhem där du skall konfirmera registreringen genom att svara genom att klicka på en länk. Du kommer att bli tilldelad din behörighet, vilket kan ta ett tag.
 
Hjälp! jag har problem med att logga in.
1) Se till att du skriver in ditt lösenord korrekt. Lösenord är skiftlägeskänsliga.
2) Gå till inloggningssidan och klicka på "Har du glömt dina inloggningsuppgifter?". Ange din riktiga e-postadress i fältet E-postadress och ett tillfälligt lösenord kommer att skickas till den e-postadress som används för kontoinställningarna.
 
Glömt ditt lösenord?
Om du har glömt ditt lösenord, oroa dig inte! Du kan mycket väl ha ett tillfälligt lösenord skickas till dig. Gå till inloggningssidan och klicka på "Har du glömt dina inloggningsuppgifter ?". Ange din riktiga e-postadress i fältet E-postadress och ett tillfällig verifieringskod kommer att skickas till den e-postadress. klicka på länken och ange sedan ditt inloggningsnamn.  Denna process är säker eftersom verifieringskoden endast skickas till den ursprungliga ägaren av kontot. Det finns inget sätt att stjäla verifieringskoden genom att använda den här funktionen.
 
Hur ändrar jag mitt lösenord och övrig profilinformation?
Du kan ändra ditt lösenord när som helst. På forumet Navigationflik "Min Profil", klicka på "Redigera till höger". Gör dina ändringar, klicka sedan på "Spara" för att spara informationen.
 
Varför är Rubriken så viktig?
Det första inlägget i ett visst ämne fast ämnet genom vilken alla efterföljande svar kommer att vara kända. När det har varit ett svar, ämnet ämne kan inte ändras i efterhand. Det är därför viktigt att få ämnet redan från början. Gör det så beskrivande och så specifik som möjligt. Till exempel "LCD burn-in frågor", är mycket bättre än något helt generisk, såsom "Newbie behöver hjälp!". Inte bara är det mer sannolikt att hitta ett svar, men det kommer också att göra det mycket lättare för alla inlägg i ämnet för att hittas.
 
Hur hittar jag inlägg som redan kan ha svaret på den fråga som jag har?*
En av de viktigaste fördelarna med diskussionsforum formatet är att det möjliggör vanliga frågor att besvara en gång, till gagn för alla. Innan du postar din fråga, är det alltid värt att kontrollera att se om det redan har frågats- och blivit besvarade! Du kan göra detta via Sök fliken. Du har här flera sökkriterier att väja mellan.
 
Vad händer om jag gör ett misstag i mitt inlägg?
Användarna kan redigera sina egna inlägg upp till 60 minuter efter att den skrivits.
 
Vad är skillnaden mellan Svara och Snabbsvar?
Snabbsvar är gjord som en "Quick Response" block, så att du kan lämna ett svar till ett inlägg (eller tråd) innan du glömmer eller när du läser dem. Snabbt svar är tänkt som en "inga thrills" svar låda, eftersom det är bara där för en snabb / icke-formaterade svar.

Svara ger dig dock ett "fullständigt svarsida" som gör det möjligt för tunga inlägg.

 
Hur laddar jag upp bilder i Fotoalbum?
1. Välj fliken Fotoalbum och klick sedan på "Välj bilder"
2. Hämta dina bilder från din dator och klicka på öppna.
3. Nu fyller du i reCaptcha (Mot SPAM) sedan klickar du på ladda upp fil...   
    Bilden får inte vara större än 4 mb.
 
 
Hur skriver jag inlägg och laddar upp bilder i inlägget?
1. Klicka på Nytt ämne  uppe i fliken.
2. Välj kategori
3. Skriv in rubriken på ditt inlägg .
4. Skriv ditt inlägg i meddelanderutan.
5. Under meddelanderutan Bilagor klickar du på Lägg till fil. Här väljer du din bildfil från din dator, klicka sedan på infoga.
    Nu kommer det i meddelanderutan att stå [attachment:1]bildnamn.jpg[/attachment]
    Önskar du lägga in en bild till klickar du på Bilagor 2 och gör samma sak en gång till.
6. När du är klar klickar du på Skicka, sen ser du bilderna som du valt och ditt inlägg är publicerat.